ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΕΛΗΣ

Δρ. Ξενέλης ΩΡΛ

Ο ομότιμος καθηγητής κ. Ξενέλης Ιωάννης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο House Ear Institute (USA) αλλά και στο London Hospital στην Ωτολογία και κατόπιν εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της ακοολογίας και την ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα.

Στη συνέχεια εξελέγη λέκτορας της ΩΡΛ κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών ξεκινώντας μια δραστήρια Πανεπιστημιακή καριέρα. Κατά την πορεία αυτή διετέλεσε ιδρυτής Εργαστηρίου Χειρουργικής Εκσκαφής Κροταφικού Οστού, Υπεύθυνος Νευροωτολογικού και Ακοολογικού Εργαστηρίου Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και Υπεύθυνος του Προγράμματος Εφαρμογής Μαζικού Ελέγχου Ακοής Νεογνών πανελλαδικά. Πέρασε από όλες τις βαθμίδες του καθηγητή έως και την ανώτερη βαθμίδα του τακτικού καθηγητή ΩΡΛ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει υπάρξει μέλος της οργανωτικής επιτροπής πολλών συνεδρίων ενώ πολυάριθμες είναι και οι ανακοινώσεις και ομιλίες του σε επιστημονικές συναντήσεις. Οι δημοσιεύσεις του σε ξενόγλωσσα περιοδικά θεωρούνται σημείο αναφοράς για πολλές παθήσεις του αυτιού και γενικότερα της ΩΡΛ.

Ο ίδιος παρουσιάζει αμείωτο ενδιαφέρον για μάθηση και ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της ειδικότητάς του και η παρουσία του στα κορυφαία συνέδρια του εξωτερικού και της χώρας μας είναι διαρκής.

Είναι γνωστός για την ιδιαίτερη ικανότητά του στην χειρουργική του αυτιού ενώ δεν υπολείπεται και στους υπόλοιπους τομείς της ΩΡΛ και χαρακτηρίζεται από τη καλοσυνάτη διάθεσή του να βοηθήσει κάθε συνάνθρωπο μας.